راهنمای بک‌آپ گیری (Backup) از اطلاعات سایت توسط کنترل‌پنل پلسک

1
نحوه افزودن MIME type در کنترل پنل Plesk
مهر ۲۸, ۱۳۹۳

راهنمای بک‌آپ گیری (Backup) از اطلاعات سایت توسط کنترل‌پنل پلسک

8

در این آموزش قصد داریم ،  به طور کلی با سیستم بک‌آپ‌گیری پلسک آشنا شده،  و بتوانیم از اطلاعات سایت خود بک‌آپ گرفته و در صورت نیاز بتوانیم بازگردانی نماییم.

توجه داشته باشید! لطفا این آموزش را به طور کامل مطالعه کنید، سپس متناسب با نیاز خود اقدام به استفاده از آن نمایید. زیرا بک‌آپ‌گیری ، شامل گزینه ها و نکات کلیدی مهمی می باشد.

» وارد کنترل‌پنل پلسک خود شده و گزینه Backup Manager را انتخاب نمایید. البته ممکن است لود صفحه بک‌آپ کمی به طول بینجامد شکیبا باشید.

» در صفحه Backup Manager ابتدا با ابزار ها و بخش های موجود در صفحه آشنا می شویم :

  1. Back Up = این گزینه برای بک‌آپ‌گیری به صورت دستی و سریع می باشد ، در این آموزش در واقع ما با همین گزینه سر و کار داریم.
  2. Scheduled Backup Settings = این گزینه جهت تنظیم بک‌آپ‌گیری به صورت اتوماتیک منظم می باشد که می توانید به طور روزانه ، هفتگی ، ماهیانه از اطلاعات خود بک‌آپ بگیرید. (توجه داشته باشید رادکام به صورت هفتگی از تمامی هاست ها بک‌آپ کامل تهیه می نماید که در هارد بک‌آپ ذخیره شده و با فضای هاست شما محاسبه نمی شود.)
  3. Settings Upload Files to Server Repository = این گزینه جهت آپلود بک‌آپ plesk می باشد که اصولا در انتقال های هاست از یک هاست به هاست دیگر در صورتی که بک‌آپ را در سیستم خود دانلود نموده اید با آپلود بک‌آپ در این قسمت می توانید آنرا به سرور‌ منتقل نمایید ، نکاتی که می بایست در رابطه با انتقال بک‌آپ توجه داشته باشید به شرح زیر می باشد:
    • نسخه plesk فایل بک‌آپ : از ورژن قدیمی به ورژن جدید و یا انتقال از نسخه مشابه امکان پذیر می باشد ولی امکان انتقال و آپلود از نسخه جدید به نسخه قدیمی وجود ندارد.
    • تفاوت سیستم عامل سرور‌: امکان انتقال و آپلود بک‌آپ از سرور‌ویندوز به لینوکس و برعکس امکانپذیر نمی باشد.
  4.  Personal FTP Repository Settings = در صورتی که تمایل دارید بک‌آپ های شما به خارج از سرور‌ توسط ftp انتقال و ذخیره شوند در این قسمت می توانید اطلاعات اتصال به ftp را وارد و تنظیم نمایید.
  5. Refresh = جهت بروز رسانی صفحه Backup Manager می باشد. توصیه می شود به جای Refresh از طریق مرورگر یا کلید F5 از این گزینه استفاده نمایید .
  6. Server Repository = در این بخش بک‌آپ های گرفته شده و موجود به صورت اتوماتیک توسط رادکام و بک‌آپ های گرفته شده به صورت دستی را در این قسمت مشاهده می کنید.
  7. Personal FTP repository = در صورتی که اطلاعات بک‌آپ را در فضای ftp خارج از سرور‌ذخیره می نمایید می توانید بک‌آپ های موجود را از این قسمت مشاهده نمایید.
  8. Current Backup Tasks = وضعیت بک‌آپ های در حال اجرا را می توانید در این قسمت مشاهده کنید در صورتی که بک‌آپ در حال اجرا باشد و یا با خطا مواجه شده باشد را می توانید از این بخش مشاهده نمایید.
  9. لیست بک‌آپ‌هایی که موجود است و می توانید از آن ها استفاده نمایید در این قسمت قابل مشاهده است.

» جهت بک‌آپ گرفتن گزینه  Back Up را انتخاب نمایید تا مطابق تصویر زیر صفحه بک‌آپ گیری به صورت دستی باز شود . نکاتی که در رابطه با بک‌آپ گیری می بایست بدانید به شرح زیر است:

  • اگر به طور دستی یا اتوماتیک بک‌آپ تنظیم می کنید حجم بک‌آپ با فضای هاست شما محاسبه می شود پس دقت نمایید با پر شدن هاست توسط بک‌آپ سایت شما دچار کمبود فضا و خطا نگردد. توجه داشته باشید بک‌آپ های هفتگی اتوماتیک سرور که توسط شرکت‌رادکام گرفته می شود در فضای مصرفی شما محاسبه نمی شود و دسترسی به استفاده از آن برای تمامی کاربران میسر می باشد.
  • با توجه به حجم اطلاعات سایت زمان بک‌آپ گیری متغیر می باشد لذا هر چه حجم سایت شما زیاد تر باشد زمان بک‌آپ گیری نیز طولانی می باشد . صبر کنید تا فرآیند بک‌آپ گیری به اتمام برسد.
  1. Add prefix to backup name = یک نام خاص به عنوان پیشوند به بک‌آپ که قصد داریم بگیریم اضافه می نماید.
  2. Comments = در صورتی که نیاز به قرار دادن توضیحات خاصی می باشد در این قسمت اضافه می نماییم.
  3. Create multivolume backup = در صورتی که می خواهید بک‌آپ ها به چند قسمت تقسیم نمایید از این گزینه استفاده کنید . مثلا شما می خواهید آرشیو بک‌آپ به فایل های 20 مگابایتی تقسیم شود . اگر بک‌آپ شما 100 مگابایت است با انتخاب این گزینه شما 5 فایل بک‌آپ 20 مگابایتی دریافت خواهید کرد.
  4. Store backup in = در این بخش تعیین می کنید که بک‌آپ در داخل سرور (Server repository) گرفته شود یا در فضای FTP  خارج از سرور (Personal FTP repository ) منتقل و ذخیره شود.
  5. When backup task is completed, send notification email to = ایمیل خود را در این قسمت قرار دهید تا در صورت تکمیل فرآیند بک‌آپ گیری به شما اطلاع داده شود . این بخش فقط به ایمیل های که متعلق سایت شماست ایمیل ارسال می نماید.
  6. Back up = به انتخاب این بخش دقت نمایید ! در این قسمت ما چند گزینه برای بک‌آپ گیری داریم :
  • Domain configuration = صرفا از تنظیمات هاست بک‌آپ گرفته و شامل Data هاست و دیتابیس و ایمیل نمی گردد.
  • Domain configuration and content = این بخش شامل سه گزینه به شرح زیر است :
  •      All configuration and content    = با انتخاب این بخش از همه اطلاعات سایت شما شامل تنظیمات ، اطلاعات و data ایمیل ها ، فضای هاست ، دیتابیس بک‌آپ گرفته می شود در واقع Full backup اطلاق می شود.
  •      All configuration and content  except mail = با انتخاب این بخش از تمای تنظیمات و اطلاعات data بک‌آپ گرفته می شود ولی از اکانت های ایمیل و اطلاعات ایمل ها بک‌آپ گرفته نخواهد شد.
  •      only mail configuration and content = با انتخاب این گزینه صرفا از آدرس و اطلاعات و data ایمیل ها بک‌آپ گرفته می شود.

        7. Suspend domain until backup task is completed = با انتخاب این گزینه در حین بک‌آپ گیری سایت شما از دسترس خارج می شود. و تا زمانی که فرآیند بک‌آپ گیری تکمیل نگردد سایت شما  قابل مشاهده نمی باشد . لذا توصیح می شود در صورتی که نیاز به این گزینه ندارید ، انتخاب نکنید.

» پس از اجرای بک‌آپ می توانید وضعیت آنرا به صورت زیر مشاهده نمایید :

 

» پس از اتمام فرآیند بک‌آپ گیری می توانید آنرا در لیست بک‌آپ ها مشاهده نمایید ، همچنین بک‌آپ دستی گرفته شده با بک‌آپ های سرور کاملا متفاوت و متمایز می باشد.

 

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *